Modernisering af ejerlejligheder, K572

REFERENCER

Gulvteknologi K572

Kun præstationer tæller
BOTAMENT rulleklæbemiddel K572 overbeviser på hele linjen

Tænk altid ud fra kundens perspektiv! Hans-Joachim Benze, administrerende direktør for Benze Bodenbeläge i Hamlet, opsummerer hemmeligheden bag virksomhedens succes med denne enkle sætning. Optimal rådgivning, top-produkter og gennemførelse af høj kvalitet er grunden til den tillid, som familievirksomheden har fået gennem de sidste 40 år. For at kunne opfylde dette krav til enhver tid er det specialiserede marked for gulvbelægninger imidlertid også afhængig af sine leverandører og deres konstant høje produktkvalitet. Det er derfor, at Benze næsten udelukkende benytter Botament til installationsmaterialer. Rulleklæbemidlet K572 spiller en førende rolle blandt disse produkter til professionelle: Det er bevist, at det holder, når der skal lægges store områder af PVC-designgulve, og det giver desuden en reel hastighed på byggepladsen. Dette var også tilfældet på en kursawe-Bau-ejendom i Hildesheim: K572-rulleklæberen viste, hvad den kan på to etager i en boligblok.

Bæredygtighed er en topprioritet for Benze Bodenläge: For kun tilfredse kunder vender tilbage og anbefaler virksomheden med god samvittighed til andre. Familievirksomheden, der nu er i anden generation, fokuserer på service fra begyndelsen: En god rådgivning er det afgørende første skridt for at sikre, at resultatet virkelig opfylder kundens ønsker. Topprodukter, der ikke kun ser godt ud, men som også opfylder høje standarder for miljøvenlighed og sundhed, bidrager også til at gøre kunderne tilfredse. Benze anvender f.eks. kun opløsningsmiddelfrie og meget lavemissionsprodukter med den Blå Engel-mærket til sine installationsprodukter – i de fleste tilfælde fra Botaments modulære produktsystem. “Det er allerede en stor ting”, roser Joachim Benze. Til PVC-designgulve forarbejder han kun belægninger, der ikke indeholder phthalat-blødgørere. Med disse høje krav til kvaliteten af sit eget arbejde udfører specialfirmaet med 13 medarbejdere private og erhvervsmæssige bygninger i nogenlunde lige store dele. Kursawe-Bau i Hameln ved, hvad de har i Benze, og derfor har de også bestilt gulvdesignet til familievirksomheden i en boligblok, der blev bygget i begyndelsen af det 20. århundrede. Dette jugendstilhus ligger kun få minutter fra Hildesheims centrum og universitet og er blevet fuldstændig renoveret og omdannet fra et hus med to lejligheder til fire sofistikerede boligenheder. Kunden valgte PVC-designgulve i et autentisk trælook for at matche de høje rum med mange store vinduer, der er typiske for byggestilen. Forudsætningen for denne effekt af høj kvalitet er dog en professionel forberedelse og installation af gulvet.

Det hele afhænger af klæbemidlet
Hver af de fire etager i ejendommen er på 156 kvadratmeter med underområder af varierende størrelse. Hans-Joachim Benze overtog lægningen af gulvene på to etager efter hinanden. Da det oprindelige gulv var i meget dårlig stand, fik ejeren først skruet spånplader ned. Benze-installationsteamet grundede gulvet med Botament universalgrunder G110. Botament S910 forstærkningsfibre blev tilsat Botament A220 udjævningsmasse op til 20 mm. “Det gælder om at have det rigtige klæbemiddel”, understreger Hans-Joachim Benze med hensyn til den følsomme designgulvbelægning, som kræver et meget glat underlag. Desuden var udgiverne ved at løbe tør for tid på dette projekt, fordi lejlighederne allerede var udlejet. Benze-teamet satte derfor endnu en gang sin lid til K572-valseklæbemidlet fra Botament. “Det er ikke den eneste rullelim”, forklarer Hans-Joachim Benze denne beslutning, “men det er den eneste effektive lim.”

Skepsis blev til begejstring
Den professionelle gulvlægger ved, hvad han taler om, for han har allerede tidligere testet forskellige rullefastgørelser. Den ekstra primer, der var nødvendig for dette, og den utilfredsstillende klæbeevne havde faktisk styrket hans beslutning om ikke længere at bruge sådanne rulbare produkter. Men det lykkedes Botament at overbevise det “brændte barn” om det modsatte: “De gav mig en spand med det og lagde en ansøgningstekniker til side, så jeg kunne teste det.” Resultatet talte for sig selv: “Det virkede virkelig!”. Limningen af rullelimmet K572 svarede til limen fra det tidligere anvendte vådlim. Det er ikke tilfældigt, at det er det eneste rulleklæbemiddel på markedet, der opfylder specifikationerne i DIN EN 14259-klæbestandarden for afrivnings- og skubstyrke. På denne måde giver K572 garanti for, at selv sofistikerede designgulve permanent vil kunne modstå fremtidige belastninger – uden dimensionsændringer, pletter eller fugebildning. “Rulleklæbemidlet er lidt dyrere end vådklæbemidlet, men det fungerer glimrende til store overflader og tidskritiske opgaver”, konkluderede Hans-Joachim Benze efter flere tests. Så han besluttede: “Vi vil altid gøre det på den måde fra nu af.” Ud over den pålidelige limning har K572 efter hans mening yderligere afgørende fordele: “Ved store arealer sparer man virkelig tid og penge”. I modsætning til vådklæbemidler, som installatøren arbejder sig meter for meter med, kan K572-rullelimmet rulles op over et stort område, mens det står. Dette er muligt takket være den lange blødgøringstid på tre timer. Da gulvet kan belastes umiddelbart efter lægningen, kan plankerne lægges helt færdige efter kun 30 minutters afblændingstid. Hvis en plade ikke passer rigtigt første gang, kan den nemt løftes op og sættes i igen.

Hurtig, sikker og komfortabel
“Det er sådan, vi laver 150 kvadratmeter om dagen”, siger Hans-Joachim Benze. “Det kan man ikke gøre med almindelig lim. Det tager mig dobbelt eller endda tre gange så lang tid. K572-rulleklæbemidlet betaler sig selv: Byggepladsen er hurtigere færdig, og holdet kan hurtigere begynde på det efterfølgende arbejde. “Desuden behøver jeg ikke at bekymre mig om, at noget går galt”, tilføjer Benze. I modsætning til vådlim, der påføres med en tandspartel, danner K572-valseklæbemidlet ingen klæberiller, der kan føre til grimme fordybninger. Sidst men ikke mindst er det stående arbejde skånsomt for medarbejdernes knæ og rygge. Derfor vurderer han samarbejdet med producenten positivt: “Botament og K572-valseklæbemidlet er langt fremme i skoene”, siger Hans-Joachim Benze. “Fordi de holder, hvad de lover.” Han er derfor overbevist om, at han fortsat vil kunne stole på denne succesfulde duo i fremtidige projekter.