Hotel van der Valk, Tyskland

REFERENCER

Renovering af badeværelser de luxe - en sag for Botament's ETAG-certificerede vådrumssystemer

I forbindelse med den omfattende renovering af 70 deluxe-værelser og suiter på van der Valk Hotel Berlin Brandenburg blev der lagt særlig vægt på badeværelserne. Da hotellets ledelse, hoteldirektør Jan Polman, valgte et brusersystem fra BOTAMENT på grund af det ETAG-certificerede komplette program, da han valgte et vådrumssystem fra BOTAMENT.

Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg er et certificeret businesshotel i den 4-stjernede kategori i den sydlige del af den tyske hovedstad. Det har 257 dobbeltværelser, 3 familieværelser og 6 suiter fordelt på to fløje i bygningen. Efter at den sidste komplette renovering var allerede omkring 20 år siden, besluttede hotellets ledelse i 2016 at modernisere komplekset i flere etaper. Det første skridt var at skabe tidløse luksusværelser i husets nordlige fløj.

Der blev lagt særlig vægt på renoveringen af badeværelserne. Væggene var oprindeligt beklædt med hvide fliser. Desuden havde hvert badeværelse kun et badekar, som man kunne bade i bag et gardin. Hverken deres udseende eller deres indretning svarede således til tidens ånd og gæsternes øgede krav.

Især i hotelbranchen er der sket meget inden for badeværelsesdesign i de seneste år. Badeværelserne er for længst ikke længere blot et rent praktisk rum, men snarere komfortable og luksuriøse oaser af velvære, som er blevet et vigtigt salgsargument for hotelejere. Et perfekt udstyret, moderne badeværelse er for mange gæster den vigtigste oplevelse under opholdet, lige efter sengenes kvalitet. Og derfor forventer de ofte at opleve mere og bedre komfort på hotellets badeværelse end derhjemme.

Også på internationalt plan går tendensen i denne sammenhæng væk fra badekarret og over til et gulvhøj vandrebruser. Et vigtigt emne, hvor Botament for længst har gjort sig et navn som en af de førende tyske producenter af systemer til fugtisolering af fugt- og vådrum i højeste kvalitet.
Til at udstyre badeværelserne på van der Valk Hotel Berlin Brandenburg valgte projektledelsen Botament-brusebruser, som kombinerer et tiltalende design med højtydende funktionalitet og en individuel tilpasning af installationen. Der blev installeret Botament LD bruseplader med en 2-sidet hældning og en vendbar rustfri stålkappe. Overdelen af dækslet blev fuldstændig flisebelagt som ønsket.

Da brusepladerne allerede er forsynet med en tætning på fabrikken, blev de tværelastiske SB78-systemtætningsbånd med fleecebelægning på begge sider anvendt til tætning af stødforbindelserne i forbindelsesområdet mellem bruseplade og væg. Alt andet nødvendigt vandtætningsarbejde blev også udført med Botament-produkter. Til væggene brugte entreprenørerne Botament DF9 R, den revneoverskridende komposit imprægnering under flisebelægninger i det indre, og til gulvområderne ved siden af brusenichen brugte entreprenørerne den meget revneoverskridende imprægneringsslamme Botament MD1 Speed, som kan beklædes med fliser blot fire timer efter påføring.

Der blev også brugt to Botament-produkter til at binde selve fliserne: M21 Classic til væggene og M29 HP til gulvene. Kundens ønske om at få lavet antracitfarvede fuger, der passede til de mørke gulvfliser, viste sig at være en udfordring. På grund af de ofte meget aggressive rengøringsmidler, der anvendes på hoteller, har erfaringen vist, at brugen af cementbaseret fugemasse hurtigt kan føre til let misfarvning eller nedbrydning af fugemasseoverfladen. Men Botament har også en passende løsning til dette særlige anvendelsesområde: Multifuge Diamond er en 2K multifunktionel reaktionsharpiksfugemasse til væg- og gulvbelægninger. Materialets revolutionerende farveægthed gør det særligt velegnet til krævende gulvmaterialer, hvor alle aspekter af designet er vigtige.

Byggeleder Jens Heinrich, som blev udpeget af ledelsen af van der Valk Hotel Berlin Brandenburg, var meget tilfreds med, at arbejdet blev afsluttet i marts 2018 af entreprenørerne Luchmann Sanitär GmbH og flisefirmaet Ortwig. Hotellets ledelse var også meget tilfreds med resultatet af renoveringen af badeværelset. Den næste renoveringsfase er derfor allerede planlagt til 2019 med en renovering af vestfløjen i samme omfang. Igen selvfølgelig med de perfekte vådrumssystemer fra Botament: sikre, ETAG-certificerede – og alt sammen fra én enkelt leverandør.

Retningslinjerne i “European Technical Approval Guidelines” er grundlaget for en ensartet, uafhængig testprocedure for hele Europa til vurdering af byggevarers ydeevne, især for komplette systemer. ETAG er således den europæiske pendant til den byggetilladelse, der udstedes af Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt).
Navnet Botament har siden 1988 stået for systembygningsmaterialer af professionel kvalitet og er blevet et etableret navn i byggebranchen. Den Bottrop-baserede virksomhed producerer i øjeblikket seks steder i Europa. Som søsterselskab til MC-Bauchemie gør Botament GmbH & Co KG brug af hele MC-koncernens udviklingsmæssige knowhow, hvor godt 180 medarbejdere udelukkende beskæftiger sig med forskning og udvikling, og distribuerer byggekemiske produktsystemer i hele Europa.