Bæredygtighed

BÆREDYGTIGT BYGGERI

Ved fremstillingen af vores produkter har vi altid lagt vægt på at anvende særligt uskadelige ingredienser for at beskytte brugerne og miljøet. Dette omfatter også miljøvenlig og ressourcebesparende produktion samt udvikling af produkter og løsninger med lav emission.

AT TAGE ANSVAR: FOR I DAG OG I MORGEN

Som regel ligger Botament et godt stykke under de lovbestemte emissionsgrænser. For at dokumentere den lave og uskadelige emission på en bæredygtig måde er mange produkter fra Botament-produktsortimentet allerede blevet testet i henhold til EMICODE® som særligt emissionsfattige.

Vi har også overvejet spørgsmålet om støvreduktion. Mange af vores produkter er blevet omdannet til støvreducerende formuleringer. Dette er en fordel for forarbejdningsvirksomheden i den daglige håndtering af disse produkter: den ubehagelige og skadelige indånding af støv kan således undgås.

Produkter med lave emissioner:

  • Miljøvaredeklarationer (EPD)
  • Produkter med GEV-EMICODE
  • Bæredygtighedsdata

Hvilke specifikke foranstaltninger gennemfører vi for at reducere vores produkters CO2-fodaftryk på?

Anvendelse af miljøvenlige bindemidler

Med lanceringen af BotaGreen-produktserien tilbyder Botament mørtelsystemer, hvor cementindholdet reduceres ved at tilsætte alternative bindemidler fremstillet af sekundære råmaterialer. Dette reducerer produkternes CO2-fodaftryk betydeligt. Som medlem af SABINE-forskningsprojektet forsøger MC Group desuden at gøre stålværksslagger anvendelige som bindemidler, som hidtil kun har kunnet anvendes som fyldstoffer eller til løse bærelag. Formålet er at aktivere de inaktive slagger ved at tilsætte alkalier og dermed gøre dem anvendelige som et alternativ til cement. De stoffer, der dannes ved denne reaktion, kaldes geopolymerer. SABINE finansieres af forbundsministeriet for uddannelse og forskning og er således en af mange vigtige byggesten i forskningen i nye byggeteknologier.

Silikatbaseret mørtelteknologi

Fremover vil vi også tilbyde mørtel på dette grundlag til standardanvendelser for at spare cement. Inden for industrien har vi allerede i mange år haft produkter som vores specialfugemasse CF200 i vores sortiment, som opfylder de højeste tekniske krav. Silikatbaserede produkter vil således snart ikke længere være begrænset til “specialisternes hjørne”.

Kontinuerlig udvidelse af vores byggepladeprogram

Vores lette byggeplader har i mange år været værdsat af vores kunder som universelle genier til indretning af indretningen. Den tynde, men modstandsdygtige specialbelægning indeholder også cement, så pladen også kan anvendes i fugtige rum uden begrænsninger, men i modsætning til en konventionel cementbaseret puds er den betydeligt mindre cementbaseret. I mellemtiden er vores produktsortiment blevet kraftigt udvidet med byggeplader i mange former, fritstående vægelementer, et stort udvalg af bruseplader og mange andre systemprodukter – og der er ingen ende i sigte!

Tag et kig på vores ny
BotaGreen flex klæbemiddel på og
udforske vores fantastiske kampagner!

PRODUKTER

BotaGreen Flexkleber er en støvreduceret, fleksibel tyndbedslim til lægning af næsten alle keramiske væg- og gulvbelægninger og misfarvningsresistente natursten indendørs og udendørs.

BotaGreen Flexkleber er en støvreduceret, fleksibel tyndbedslim til lægning af næsten alle keramiske væg- og gulvbelægninger og misfarvningsresistente natursten indendørs og udendørs.

C2 TE S1

Was sind geotechnische Baustoffe?

Hierfür werden Bindemittel wie Schlacken genutzt, die durch den „Anschub“ von zugegebenen Alkalien aus ihrem eigentlich eher trägen (inerten) Zustand heraus aktiviert werden und so als Alternative zum Zement genutzt werden können. Die bei dieser Reaktion entstehenden Substanzen werden als Geopolymere bezeichnet.

Hvad er geotekniske byggematerialer?

Til dette formål anvendes bindemidler som f.eks. slagger, der aktiveres fra deres egentlig ret inaktive tilstand ved “skub” af tilsatte baser og dermed kan anvendes som et alternativ til cement. De stoffer, der dannes ved denne reaktion, kaldes geopolymerer.